Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Eurocup τελευταία στροφή - Στο νήμα! (Α' Μέρος)




Σαββατοκύριακο ήταν και πέρασε. Και όχι από τα καλά μας. Πέρασαν η Καζέρτα και η Όλιβερ. Όχι όμως και η Χάβρη, η Σεβίλλη και η Μοντεγκρανάρο. Χάβρη και Σεβίλλη χάθηκαν στο τέλος άλλα χάθηκαν και αυτό γράφει η ιστορία. Πάμε να δούμε τα φρέσκα όμως όπου έχουμε τελευταία αγωνιστική σε Eurocup και Ευρωλίγκα. Σήμερα θα προσπαθήσω στο άρθρο ανά όμιλο να σας δώσω όλη την εικόνα με όλα τα σενάρια για όλα τα παιχνίδια. Θα πάμε συγκρατημένα, ακόμα και με ομάδες που καίγονται για νίκη (γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός στο στοίχημα) και την Πέμπτη θα τα πούμε και για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Αύριο πάντως θα έχει κανονικά προτάσεις Τετάρτης έστω και χωρίς ανάλυση μιας και αυτή θα υπάρχει από σήμερα.

Στον πρώτο όμιλο Καντού και Οστάνδη έχουν προκριθεί. Λε Μαν και Νίμπουργκ μάχονται για ένα εισιτήριο. Η Καντού έχει την ισοβαθμία με την Οστάνδη και η Λε Μαν έχει την ισοβαθμία με την Νίμπουργκ. Η Καντού υποδέχεται την Τσιμπόνα. Οι κροάτες αδιαφορούν εδώ και καιρό για το eurocup. Στα τελευταία δύο με Νίμπουργκ και Οστάνδη αδιαφόρησε λίγο και η Καντού άλλα γνώριζε εκ των προτέρων πως αν χρειαστεί μια νίκη στο τέλος με την Τσιμπόνα για την πρωτιά είναι πολύ εφικτό να την πάρει. Λογικά επομένως κερδίζει και τερματίζει πρώτη άλλα με χάντικαπ 11,5-12,5 υπέρ Τσιμπόνα δεν θα ακουμπούσα την αναμέτρηση. Η Καντού γενικά είναι στρωμένη και κάνει καλή διαχείριση του καλεντάρι σε Ιταλία και Eurocup

Η Νίμπουργκ λογικά καίγεται άλλα η νίκη της άνοιξε στο 1,50 και μοιάζει με μεγάλο τυρί περισσότερο παρά με ευκαιρία. Οι τσέχοι είχαν την ευκαιρία τους στο εντός με την Λε Μαν που το έχασαν! Πάντως με νίκη, αν η Οστάνδη κάνει το χρέος της εντός πάλι περνάνε. Η Άρτλαντ κάνει «κοιλιά» λόγω κούρασης του διπλό ταμπλό άλλα επιμένω να απέχω από αυτό το 1,50 του διπλού που με προβληματίζει ως τιμή. Δεν ξεχνάμε πως η Άρτλαντ πάντα έχει καλή έδρα και ίσως εδώ αν και αδιάφορη το +4,5 που έχει (και που θα ανέβει ως αύριο μάλλον) να έχει περισσότερη αξία σε ένα μονό αποδεκτό). Σπουδαίο παιχνίδι στο Βέλγιο τέλος όπου θεωρητικά και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη για τους δικούς τους λόγους άλλα η Λε Μαν έχει ισχυρότερο κίνητρο. Μία Λε Μαν που άρχισε να στρώνει πάλι και πέτυχε επιβλητικό διπλό στο Αστρομπάλ και πάω με το +3,5 που έχει. Το χάντικαπ πάντως είναι ενδεικτικό. Οι περισσότερες εταιρίες δεν έχουν ανοίξει ακόμα την αναμέτρηση.


Στο δεύτερο όμιλο Σάσσαρι και Σαρλερουά που παίζουν μεταξύ τους είναι αδιάφορες εντελώς. Ανεβασμένη η Σαρλερουά, χοτ όσο δεν πάει η Σάσσαρι τον τελευταίο μήνα άλλα και ευκαιρία να ξεκουραστούν οι βασικοί της καθώς έρχεται το Σάσσαρι- Σιένα. Επομένως Σαρλερουά με +4,5 διαδικτυακά είμαστε μια χαρά. Από εκεί και πέρα σενάρια πολλά. Θα πούμε τα πιο πιθανά. Η Μπιλμπάο με νίκη 5 πόντων και πάνω με την Όντενμπουργκ προκρίνεται ότι και να συμβεί στο Τσεντεβίτα- Σαλόν. Η Όλντενμπουργκ προκρίνεται επίσης με νίκη δική της άλλα και με ήττα εώς 4π. αρκεί η Τσεντεβίτα να κερδίσει την Σαλόν (αρκετά ρεαλιστικό). Η Τσεντεβίτα τώρα κερδίζει και προκρίνεται άλλα προσοχή. Προκρίνεται και με ήττα εώς 15 πόντων αρκεί να βγάλει διπλό η Όλντενμπουργκ. 

Στοιχηματικά τώρα. Η Τσεντεβίτα παίζει σήμερα οπότε το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα θα καθορίσει και τον αυριανό της Μπιλμπάο. Επομένως οι κροάτες θα ψάξουν απλή νίκη για να ξεμπερδεύουν μια και καλή. Το κακό είναι πως είναι ντεφορμέ η Τσεντεβίτα που έφτασε αισίως τις 4 σερί ήττες σε Eurocup και Αδριατική λίγκα άλλα και η Σαλόν θέλει ένα μικρό θαύμα για να προκριθεί (νίκη με 16π και πάνω και νίκη της Όλντενμπουργκ παράλληλα) οπότε και το χάντικαπ εδώ +6,5 δεν είναι ευκαιρία. Μπορεί η Σαλόν αν δει πως δεν μπορεί να πάρει την διαφορά να το παρατήσει και να έρθει άσσος με διαφορά. Για το Μπιλμπάο- Όλντενμπουργκ θα περιμένουμε αύριο για να παίξουμε.
 
Στον τρίτο όμιλο ξεκάθαρα τα πράγματα. Η Ολίμπια έχει την ισοβαθμία με την Ουλμ ενώ ο νικητής του Βαλένθια- Βιλερμπάν προκρίνεται ως τρίτος.  Οι ισπανοί λογικά κερδίζουν και αν είναι καλοί σε απόδοση μπορούν να καλύψουν και το -12,5 του χάντικαπ. Η Ουλμ αν έμαθε ότι έχει κερδίσει σήμερα η Ολίμπια, αύριο είναι παντελώς αδιάφορη και το -12,5 που άνοιξε για να καλύψει είναι επικίνδυνο και δεν έχει νόημα. Η Ολίμπια αν θέλει πρωτιά στον όμιλο πρέπει να βγάλει διπλό στο Παρίσι με την αδιάφορη μεν Παρί άλλα εξαιρετικά φορμαρισμένη. Λίγο διπλό μόνο και μόνο επειδή οι γάλλοι έχουν Παρασκευή σπουδαίο εντός έδρας ματς με την Νανσί για το πρωτάθλημα και λογικά το βάρος πέφτει εκεί.

Στον τέταρτο όμιλο όλα έχουν κριθεί. Πρώτη η Άλμπα. Αν η Σαραγόσα κερδίσει με 18π. και πάνω είναι δεύτερη, διαφορετικά είναι τρίτη. Οπότε με +13,5 Μόνς λίγο προς διπλό με την ελπίδα να κάνει συντήρηση η Άλμπα για το πρωτάθλημα άλλα δεν είναι και σίγουρο αυτό γι’ αυτό λέμε λίγα και προαιρετικά. Η Ρόμα στο Eurocup δεν έχει λογική και αφήνουμε ήσυχο το παιχνίδι με την Βόννη σε ένα +5,5 που έχει και που είναι πονηρό ως χάντικαπ. Η Σαραγόσα τέλος μάλλον κερδίζει εύκολα την Γκραβελίν (που παραπαίει στην Γαλλία), δεν ξέρω αν θα πάρει το +18 που θέλει άλλα το -6,5 χάντικαπ που άνοιξε η σοβαρή Σαραγόσα το καλύπτει



ΣΥΝΟΨΗ


ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ (+4,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (-12,5)   ΟΠΑΠ 

ΟΛΙΜΠΙΑ (-0.5)  ΟΠΑΠ

ΛΕ ΜΑΝ (+3,5)

ΣΑΡΑΓΟΣΑ  ΝΙΚΗ  1,30 ΚΑΙ (-6,5)


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου