Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αρχίζει ξανά η πανδαισία!!! (Ευρωλίγκα ανάλυση Τοπ 16)



Με πειστικές εμφανίσεις Λιμόζ και Νανσί κέρδισαν αντίστοιχα Ορλεάν και Παρί και μας δικαίωσαν στις προτάσεις μας. Περιμένουμε την Βόννη για να τελειώσει ιδανικά μία εμβόλιμη Γαλλογερμανική αγωνιστική. Σήμερα όμως έχουμε και πρεμιέρα του Τοπ 16 της ευρωλίγκα και αναμφίβολα όλο το ενδιαφέρον στρέφεται εκεί καθώς έχουμε σημαντικά παιχνίδια και μεγάλες μάχες. Θυμίζω πως φέτος έχουμε δύο ομίλους των 8 ομάδων και προκρίνονται στα νοκ- άουτ οι 4 καλύτεροι κάθε ομίλου. Συνεπώς μία απρόσμενη ήττα στην πρεμιέρα για κάποιους δεν σημαίνει τίποτα τραγικό καθώς μπορεί να καλυφθεί στην πορεία οπότε πάμε συνετά.

Στον πρώτο όμιλο ξεκινάμε χρονικά με το παιχνίδι της Άλμπα με την Ρεάλ. Σε εξαιρετική κατάσταση οι ισπανοί που παραμένουν αήττητη στο απαιτητικό πρωτάθλημα της λίγκας τους παίζοντας κατά διαστήματα ονειρικό μπάσκετ ενώ στην πρώτη φάση της ευρωλίγκα τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο τους με 7 νίκες. Στον αντίποδα οι γερμανοί βρήκαν ευκαιρία την εβδομάδα που μας πέρασε να δώσουν 2 επιπλέον παιχνίδια εξ’ αναβολής για την μπουντεσλίγκα (καθώς η ομοσπονδία στην πρώτη φάση των ομίλων «προστάτευσε» από θέμα κούρασης τους εκπροσώπους της) και τίθεται θέμα κούρασης για το καμάρι του Βερολίνου. Πάντως αν κρίνω πως αποφάσισε να «στήσει» την ομάδα ο κόουτς Ομπράντοβιτς (Σάσα) ήδη από την Παρασκευή στο παιχνίδι με την Όλντενμπουργκ άλλα και πολύ περισσότερο την Κυριακή στο παιχνίδι με την Βούρτζμπουργκ φάνηκε αγωνιστικά πως το μυαλό όλων ήταν και είναι στην σημερινή πρεμιέρα με την Ρεάλ και φυσικά πρωτοκλασάτα στελέχη πήραν τις απαραίτητες ανάσες. Εξ’ ου και οι δύο κολλητές ήττες που πάντως σε μία κούρσα πρωταθλήματος δεν στοιχίζουν και πολύ.

 Επόμενο παιχνίδι της Άλμπα πάλι εντός με την ΤΣΣΚΑ, σε έναν δύσκολο όμιλο που πρέπει να κοπιάσει για την υπέρβαση. Η Ρεάλ έχει την  Κυριακή το ελ κλάσικο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, στην Βαρκελώνη οπότε ίσως αν δει πως το παιχνίδι κλειδώνει με μία διαφορά 8-10 πόντων να κάνει και συντήρηση στο τέλος (κυρίως να πάρουν ανάσες οι πενταδάτοι της) οπότε διαβασμένο το χάντικαπ των εταιριών και καθόλου ελκυστικό το διπλό στον ΟΠΑΠ. Για την περιέργεια και μόνο θα πήγαινα με τον άσσο που βρίσκω μέχρι +8,5 στο διαδίκτυο.

Στην Ανδαλουσία η Ουνικάχα υποδέχεται την Μπάμπεργκ που πήρε την πρόκριση – θρίλερ την τελευταία αγωνιστική άλλα δεν είναι η ακριβή ομάδα των 2 προηγούμενων χρόνων και απλά προκρίθηκε γιατί Λιέτουβος και Παρτίζαν «έβραζαν» στο ίδιο καζάνι. Πιο ξεκούραστοι οι πρωταθλητές Γερμανίας από την Άλμπα ενώ προπονήθηκαν εντός το Σάββατο με την Βόννη σε ένα παιχνίδι γρήγορού ρυθμού, παρόμοιο με αυτό που αρέσκεται η Μάλαγα στα εντός έδρας της. Γενικά προετοιμασμένοι θα είναι οι γερμανοί, το θέμα είναι αν θα αντέξουν. Η Μάλαγα εντός είναι πάντα πολύ δυνατή ενώ έχει και σουπέρ ψυχολογία καθώς την Κυριακή κέρδισε την Μπαρτσελόνα στην έδρα της για την ισπανική λίγκα. Το +8,5 της Μπάμπεργκ είναι πονηρό χάντικαπ καθώς φωτογραφίζει τον άσσο και πάει σετάκι με το χάντικαπ που πρέπει να καλύψει η Ρεάλ. Δεν θα ήθελα να μπλέξω ενώ ίσως έχει ένα ενδιαφέρον το over 148,5 εδώ δεδομένου πως η Μάλαγα προσπαθεί στην έδρα της να ανοίγει τον ρυθμό του παιχνιδιού.


Αύριο στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Εφές και εδώ ίσως έχουμε μία μικρή ευκαιρία στον ΟΠΑΠ. Το +12,5 των τούρκων είναι από τα υψηλότερα της αγοράς και πιθανότατα να μην καλυφθεί, άσχετα αν η Εφές στα τελευταία της παιχνίδια στην πρώτη φάση των ομίλων ήταν απογοητευτική με τις εμφανίσεις της. Παραμένει μία ομάδα με πολύ ποιοτικό ρόστερ, ο Μαχμούτι εν’ όψει ΤΣΣΚΑ δοκίμασε καλές άμυνες στο καλό τέστ πρωταθλήματος με την Καρσίγιακα και προσωπικά περιμένω μία Εφές αλλαγμένη προς το καλύτερο πλέον στην ευρωλίγκα. Οι ρώσοι παραδοσιακά με τον Μεσίνα λόγω φιλοσοφίας είναι του αμυντικού παιχνιδιού ενώ μέχρι τώρα δεν έδειξαν πως καλύπτουν εύκολα μεγάλα χάντικαπ (τουλάχιστον με ποιοτικές ομάδες). Για όλα αυτά καλό χάντικαπ το +12,5 της Εφές και το under 147,5 που βρίσκω τώρα στο διαδίκτυο.

Τέλος ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ υποδέχεται την Ζαλγκίρις σε ένα «πράσινο» ντέρμπι. Λογικά ο Διαμαντίδης θα είναι 100% έτοιμος ενώ ο «Σόφο» δύσκολα θα βοηθήσει. Η ελληνική ομάδα πάντως έκανε το αναγκαίο ξεσκαρτάρισμα (Κιτσεν, Αρμστρονγκ, Πάνκο) και με τους Καπόνο- Γκιστ- Μπανκς μοιάζει πιο δεμένη και με περισσότερες λύσεις. Οι λιθουανοί θεωρητικά έχουν «κακό» κλίμα στα αποδυτήρια τους καθώς όπως διαβάζετε σε διάφορα sites ο πρόεδρος Ρομανόφ δεν είναι συνεπής στις πληρωμές του άλλα εγώ κάτι τέτοιες «εύκολες» ειδήσεις τις ακούω «βερεσέ». Το παιχνίδι πάει παντού, Πεδουλάκης- Πλάθα λατρεύουν την άμυνα, άλλα γενικά θα προτιμούσα κάποιο ειδικό στοίχημα στην συγκεκριμένη αναμέτρηση με παίχτες και το live.

Στον δεύτερο όμιλο ξεκίνημα από την Πόλη όπου η ενισχυμένη Μπεσίκτας υποδέχεται την Κίμκι. Πονηρή ομάδα συνόλου και χημείας οι τούρκοι, ομάδα έδρας κυρίως οι ρώσοι και το παιχνίδι πάει παντού. Ορθά ως καλύτερο ρόστερ ελαφρύ φαβορί η Κίμκι άλλα και η Μπεσίκτας σίγουρα στην έδρα της θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Μου αρέσει το under 147,5 εδώ ενώ σαν σημείο με χάντικαπ για την περιέργεια θα πήγαινα στο +2,5 της έδρας.

Μεγάλο παιχνίδι στην Βιτόρια με την Κάχα να βρίσκει τον Ολυμπιακό 3η φορά στον δρόμο της σε διάστημα 2 μηνών και να μετρά ήδη 2 στις 2 ήττες! Στην Βιτόρια μάλιστα διασύρθηκε κιόλας! Έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά για την Κάχα, διόρθωσε το ρόστερ της ενώ και η αλλαγή προπονητή έφερε άλλη ψυχολογία στην ομάδα που προκρίθηκε στο Τοπ 16 με σερί νικών στην πρώτη φάση στο τέλος ενώ και στην Ισπανία είναι μετά την Ρεάλ η πιο σταθερή ομάδα πλέον. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ φορμαρισμένος άλλα δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει να τριτώσει τις επιτυχίες του με την Κάχα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως είπα και στον πρόλογο άλλωστε μία ήττα τώρα στην αρχή δεν στεναχωρεί κανέναν ιδιαίτερα. +1,5 για την Κάχα άνοιξε ο ΟΠΑΠ ο οποίος πλέον δίνει +1,5 στην ελληνική ομάδα. Λογικό για μένα. Προσωπικά βλέπω την Κάχα να κερδίζει οπότε είμαι με τον άσσο και το under 156,5 λόγω Μπαρτζώκα ( στα εκτός) κυρίως.

Στην Τοσκάνη έχουμε ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι. Σιένα και Μακάμπι συναντήθηκαν και στην πρώτη φάση των ομίλων όπου «μίλησαν» οι έδρες και μάλιστα με την ίδια διαφορά. Νίκη με +2. Στα αγωνιστικά η Σιένα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, πέρασε και από την καλή έδρα της Μπολόνια στα εγχώρια, ενώ φέτος στο παιχνίδι της αγαπάει και το τρίποντο. Η Μακάμπι είναι η τυπική Μακάμπι του Μπλατ που έχει στόχο την τετράδα φυσικά και είναι δουλεμένη ομάδα χρόνια. Επιστρέφει ο πολύτιμός Πνίνι, πήρε και τον υποσχόμενο Πλάνινιτς από την Σιρόκι και λογικά όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια αναμένεται ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Πολύ καλό το live εδώ όπου μπορούμε να πάρουμε τιμές νίκες εκατέρωθεν σε πολύ καλές τιμές και να είμαστε από νωρίς κερδισμένοι. Με το μαχαίρι στο λαιμό προς διπλό είμαι στον ΟΠΑΠ.

Στην Βαρκελώνη τέλος, η ντεφορμέ Μπαρτσελόνα (με Ναβάρο) υποδέχεται την Ουλκέρ και δεν πιστεύω οι μπλαουγκράνα να κάνουν σερί ήττα (3 για το πρωτάθλημα και η ΤΣΣΚΑ). Πάει πολύ. Η νίκη τους βέβαια (1,20) δεδομένου της αγωνιστικής κατάστασης είναι αστεία ως ποσοστό άλλα εξαιρετικά δύσκολα θα χαλάσει. Η Ουλκέρ είναι πονηρή ομάδα άλλα ο Πιανιτζιάνι μάλλον περισσότερο θα σκέφτεται το επόμενο εντός με την αγαπημένη του Σιένα παρά το αυριανό. Στον ΟΠΑΠ για την περιέργεια είμαι με τον άσσο.



ΣΥΝΟΨΗ



ΑΛΜΠΑ (+8,5)   ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ   63-77

ΜΑΛΑΓΑ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   OVER  148,5   85-82

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (+2.5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ   75-80

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ- ΚΙΜΚΙ  UNDER   147,5

KAXA  NIKH      82-74

ΚΑΧΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   UNDER   156.5

ΜΑΚΑΜΠΙ (+0,5) ΟΠΑΠ (+1,5) ΔΙΑΔ.  ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΣΤΗΡΑ- ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ  79-69

ΕΦΕΣ (+12,5)   ΟΠΑΠ   90-71

ΤΣΣΚΑ- ΕΦΕΣ   UNDER   147,5    ΔΙΑΔ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    ΝΙΚΗ (ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ)   100-78



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

827. ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ- ΚΙΜΚΙ   UNDER   147,5   ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

831. ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   UNDER   156,5  ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

842. ΤΣΣΚΑ- ΕΦΕΣ (+12,5)     2



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΚΑΧΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1   ΝΙΚΗ

ΤΣΣΚΑ- ΕΦΕΣ   UNDER   147,5 ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου